Blog

BS-Racing Team genomineerd voor Rabo Clubkas Campagne!

BS-Racing Team clubkas Facebook

Lieve Businessclubleden, Facebookvolgers, Twitteraars, LinkedInleden Supporters, Trouwe Fans! Het BS-Racing Team is door de Rabobank Enter-Rijssen genomineerd voor de Rabo Clubkas Campagne! Dit betekend dat alle leden van deze Rabobank kunnen stemmen op hun favoriete sportclub. Uiteraard hopen wij, als groep keihard werkende vrijwilligers, dat dit voor u het BS-Racing Team is! Met uw stem, kunnen wij onze Clubkas mogelijk aanvullen. Elk lid krijgt 3 stemmen, waarvan er 2 gebruikt mogen worden voor 1 club. We vinden het dus helemaal niet erg als u ook 1 stem uitbrengt, voor een ander, maar dan het liefst wel 2 voor ons .

Facebookheader

De Rabo Clubkas Campagne gaat na 21 mei alle stemmen tellen en aan de winnaar wordt een mooi geldbedrag uitgereikt. Voor ons kan dit betekenen dat we de auto nog sneller kunnen maken en we dus nog meer podiumplekken kunnen behalen. Met elkaar kunnen we er dan een nog mooier feest van maken! Kunnen wij rekenen op uw stem? Mocht u zelf niet kunnen stemmen, maar een ander wel, wil u hen dan vragen een stem op ons uit te brengen? Alvast bedankt! U bent geweldig!

Blog 2018

13558950_976342989153524_1530290513882616223_o

Zo, de eerste race van het seizoen zit erop, eindelijk! Wat kunnen zes maanden lang duren zeg, terwijl het altijd lijkt alsof een jaar zo om vliegt. Door mijn teamgenoten is er echter maar twee weken “vakantie” gevierd. Voor de rest zijn zij elke week minstens 1, maar vaak meerdere, avond(en) per week bezig geweest met het sleutelen aan de BMW.

Het is ongelooflijk wat dit team samen presteert, zeker als je hierbij in het oog houdt dat het enkel en alleen uit vrijwilligers bestaat. Naast deze “hobby” heeft iedereen gewoon een baan of volgt men een studie. Ik vind het zelf altijd prachtig om te zien wat een kracht dit team samen uitstraalt. Dat wij als amateurs toch maar zo mee kunnen doen met alles professionals die normaal kunnen trainen en ga zo maar door. Binnen de Supercar Challenge is het BS-Racing Team zelfs het enige team in de top 8 dat niet bestaat uit professionals!

Wij hebben voor het eerste raceweekend slechts 1 dag gehad om onze auto te testen en dat was de donderdag voordat de Spa 400 daadwerkelijk zou gaan beginnen. Toch komen we meteen “gewoon” mee met de top vijf. Wat natuurlijk helemaal niet gewoon is, dat is fantastisch. Maar het kan zijn dat ik misschien een beetje bevooroordeeld ben…

Zelf zie ik het echter als bevoorrecht. In 2012 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met het BS-Racing Team op het Circuit van Zandvoort. Marcel en Peter reden toen ieder nog in een oranje Renault Clio. Ondanks dat het met bakken uit de lucht kwam vallen, heb ik de dag van mijn leven gehad. Wat een warmte straalde dit team ook toen al uit. Vele raceweekenden volgden en in 2014 had ik het geluk dat ik mijn afstudeerstage Communicatie samen met mijn studiegenoot mocht doen bij het team.  Samen hebben wij een adviesrapport geschreven omtrent de sponsoring in de autowereld en maakten wij de promotiefilm “Een dag mee met het BS-Racing Team.”

Nadat wij beiden ons diploma mochten ophalen, heb ik altijd gehoopt dat ik betrokken kon blijven bij het team. Die kans deed zich gelukkig voor en sindsdien probeer ik er dan ook alles aan te doen om de uitnodigingen, social media, raceverslagen, aandacht in de kranten en de website van het BS-Racing Team zo goed mogelijk tot zijn recht te brengen. Iets wat ik tot de dag van vandaag met veel liefde en passie doe, want dit team verdient het om in de spotlights te staan.

En ondanks dat ik nu bezig ben aan mijn 5de seizoen als teamlid, krijg ik nog met enige regelmaat de vraag wat ik als vrouw nou zo leuk aan het racen vindt… Tegen die mensen (en alle andere stiekem ook) wil ik alleen maar zeggen, kom eens bij een raceweekend of racedag kijken. Waar zie je nou nog een team van 14 vrijwilligers dat zich dag en nacht wil inzetten voor een mooi resultaat? Een team dat samen baalt als de race niet kan worden uitgereden op het Circuit van Zandvoort of dat keihard samen juicht en in de boarding klimt als plaats 1 wordt behaald tijdens de Gamma Racing Day?

Voor mij is dat niet alleen passie, maar echt het mooiste wat er is. Nog mooier is het ook om te zien hoe onze businessclub altijd vierkant achter ons staat en blijft staan. Hun onvoorwaardelijke steun zorgt ervoor dat wij de resultaten kunnen behalen, die we nu behalen. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat ik mega trots ben en niet kan wachten op wat de rest van het seizoen ons nog gaat brengen. Laat de Jumbo Familiedagen maar komen!

 

Suus Esman – Marketing en PR BS-Racing Team