Het BS-Racing Team

Het BS-Racing Team is in 2006 opgericht door Bennie Schoemaker. Hij mocht zich vanaf dat moment eigenaar noemen van een raceteam. In ASR Rijssen en Rekos Almelo vond hij geschikte partners en Peter Schreurs is vanaf het eerste uur coureur bij het team. Het team begon klein, maar groeide steeds verder door. In 2007 kwam ook Marcel van de Maat bij het raceteam, in eerste instantie als monteur. Na 2 jaar aan de slag te zijn geweest als monteur, stapte ook hij in als coureur in de Suzuki Swift Cup. Hierin hebben beide heren zeker niet onverdienstelijk gereden. In 2011 was Peter de vice-kampioen en wist Marcel ook in de top vijf van Nederland te behalen (4de plaats).

Toen de uitdaging binnen deze cup min of meer was verdwenen, werd besloten om de overstap te maken naar de Dutch Renault Clio Cup. Hierin streden beide coureurs binnen de Olympia Klasse. Na het seizoen van 2013 werd de Dutch Clio Cup opgeven en ging dit op in de Benelux Clio Cup. Marcel en Peter bleven hierin actief en kwamen toen uit in de Challenge Klasse. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie 4de plaats voor Marcel in het eindklassement van 2014 en Peter mocht zich wederom vice-kampioen noemen alleen nu van de Benelux.

Na drie jaar te hebben gereden in de Clios’s was het team toe aan een nieuwe uitdaging. Deze werd gevonden in de Dutch Supercar Challenge. Nederlands grootste racecup. Schreurs en Van de Maat gaan hierin samen in actie komen in de Supersport klasse. Samen zullen zijn gaan strijden in een BMW M3 E46. Donderdag 19 maart 2015 reden de heren hun eerste rondes tijdens de testdag op het Circuit van Zolder (België). Hierop wordt met een tevreden gevoel teruggekeken. Nu is het tijd om écht aan het seizoen te gaan beginnen!